dijous, 25 de juny del 2009

Una posible salida....

Bueno, bueno, primer examen época verano. Digamos que personalmente no satisfecha e indignada. Pero objetivamente, relación esfuerzo/nota obtenida no me puedo quejar. En mi uni para sacar esta nota tendría que haber currado todo el cuatrimestre.

He encontrado lo que podría ser una posible salida para mi carrera, que me gustaría hacer... cosas que te alegran el día. La decisión de mi futuro será un proceso no precisamente sencillo...se llama "Análisis de materiales de patrimonio cultural", y se basa en el estudio des del punto de vísta químico de las pinturas y materiales usados en obras de arte, edificios, etc. de modo que para preservarlos se usen técnicas más precisas, adecuadas y que no estropeen esos materiales. También es un modo de arqueología, descubriendo qué materiales se usaban, y cómo imitarlos; así como simulación del envejecimiento del material.

Quizás os parece una frikada, pero realmente tiene su interés, no?


"Anàlisi de Materials de Patrimoni Cultural :
L’objectiu del grup és l’estudi de material d’interès històric, arqueològic, artístic i de patrimoni cultural, utilitzant tècniques d’anàlisi química i grans equips científics. A partir del coneixement de la composició dels materials es poden explicar els mecanismes químics dels processos d’envelliment i alteració, cosa que és d’alt interès en el camp de la conservació i restauració i també obtenir informació sobre tecnologies de producció, origen geogràfic, intercanvis comercials, etc.. Un altre camp de treball és la reproducció de materials antics no tan sols per conèixer la tecnologia de producció sinó també per produir materials de referència. També es fan estudis al laboratori per reproduir els processos d’envelliment i de reacció.

L’interès de la recerca es basa en adequar les tècniques als problemes proposats, i en l’optimització dels mètodes d’anàlisi, així com de la utilització que se’n pugui fer dels resultats en altres camps del coneixement."

2 comentaris:

Miguel ha dit...

Bien, siempre es interesante conocer nuevas salidas de ingeniería química... ya se sabe, es una carrera multidisciplinar.
De donde es la fuente?

Lacreus ha dit...

No es una frikada!!!!!
Sona fantastic i promet viatges buscant el Sant Grial