dimecres, 15 d’octubre del 2008

Toscana: Firenze+Siena+Pisa

Què dir-vos sobre aquest viatge! Per una part, les ciutats m'han agradat molt, però també els paisatges grocs i verds des de l'autocar. M'hagués agradat parar-me en algun poblet petitó i anar a descobrir nous racons. Però en els viatges organitzats, és el que té!


Firenze té el seu encant, el Duomo, el ponte Vecchio, el palazzo Pitti i els seus jardins, però pel meu gust està massa "turistificada". Massa llocs de souvenirs i de menjar barat per atraure la gent. Massa turistes que no deixen disfrutar tant la ciutat, però això no es pot controlar! Per altra banda s'hi nota un ambient més de poble que a una ciutat gran. Un erasmus allà tampoc estaria malament!



Ara bé, com Siena, no hi ha ni punt de comparació! Tot és més conservat, les botiguetes amb el seu encant, tots els carrerons vells, però no bruts, simplement no han afegit cap element que destruís la imatge que deuria tenir molts anys fa.


El turisme és més relaxat i no en masses, i el poble fa unes formes extranyes en els seus carrers, a part de pujades i baixades. El millor de tot va ser pujar a la torre de la Piazza del Campo a peu, i observar el paisatge de mitja tarda, quan el sol cau, de tot el poble i els voltants, absolutament verds. Que maco!!!!

I Pisa, és parada obligatòria. Has de passar dels venedors ambulants que t'agobien amb bolsos i collarets, per això. El poble en si no té res més que la torre, el batisteri i l'església. Però és impressionant, imaginar-se que tot això estava ja en peu fa segles i segles, quan encara no existien els gratacels, per la gent d'aquella època deuria ser com un monstre! Es veu que ho van construir a l'entrada de la ciutat per evitar guerres i espantar l'enemic, demostrant el poder i els diners per haver pogut construir tot allò. Una guia ens va explicar la història dels monuments i en concret de la torre de Pisa. En realitat els altres també estan una mica torts, però t'hi has de fixar. Va ser interessant!!! Tot seguit un home ens va tirar una foto des de la torre mentre nosaltres formàvem les lletres ESN, però com que som tants espanyols va sortir una ESÑ.


Bons records, poc dormir i també una mica de gresca i xerinola!!!!

I avui començaré el curset d'italià.... crec que ens ensenyaran l'abecedari i prou.

1 comentari:

Enric Escobar ha dit...

Uola !!!! com va tot per les italies??? ja veig que fent de turista ehhh!!!! Suposo que el idioma ja el tindras prou dominat, no??

Per aki tot funciona igual, encara que hi hagi crisis. Bé de fet encara jo no tinc feina i això si que ja és per la crisi. Vai fent entrevistes i ja estic al final de dos processos de selecció és a dir que m'han de dir cuando firmas el contrato y cuantos dineros voy a ganar; o sigue buscando (com els cromos de bollycao).

Malhauradament, encara no tenim data per venir-te a veure, donat de la meva incertesa laboral!! és a dir, en el moment que em diguin dates de ponts i aquetes cosetes llavors ja podrem decidir data per venir a visitar a tu i els italianis!!!!

Bueno Albeta, ànims i aprofita cada dia el màxim que son dos dies el erasmus!!!

Fins aviat!!!